Hírek


Kerékpárút-tervek Borsod-Abaúj-Zemplénben 5.

A 2021. év második felében a Kerékpáros Miskolc Egyesület öt, a megyét érintő új útvonal tervzsűrizésében, illetve tervvéleményezésében vett részt. Ma végére érünk a tervezett útvonalak bemutatásának.

Kerékpárút-tervek Borsod-Abaúj-Zemplénben 4.

A 2021. év második felében a Kerékpáros Miskolc Egyesület öt, a megyét érintő új útvonal tervzsűrizésében, illetve tervvéleményezésében vett részt. Most áttérünk a megyei önkormáyzat által terveztetett útvonalak bemutatására.

Kerékpárút-tervek Borsod-Abaúj-Zemplénben 3.

A 2021. év második felében a Kerékpáros Miskolc Egyesület öt, a megyét érintő új útvonal tervzsűrizésében, illetve tervvéleményezésében vett részt. Ma végzünk a Magyar Közút által terveztetett útvonalak bemutatásával.

Kerékpárút-tervek Borsod-Abaúj-Zemplénben 2.

A 2021. év második felében a Kerékpáros Miskolc Egyesület öt, a megyét érintő új útvonal tervzsűrizésében, illetve tervvéleményezésében vett részt. Most folytatjuk a Magyar Közút által terveztetett útvonalak bemutatását.

Kerékpárút-tervek Borsod-Abaúj-Zemplénben

A 2021. év második felében a Kerékpáros Miskolc Egyesület öt, a megyét érintő új útvonal tervzsűrizésében, illetve tervvéleményezésében vett részt. Sorozatunkban elmondjuk nektek, hogy milyen terveket láttunk, hol és mi várható.

Karácsonyi ajándék a Miskolcon kerékpározóknak

Ha valahol meghibásodik egy közművezeték, annak javítása elsőrendű közérdek. Ehhez a hibás rész fölötti közutat a forgalomtól el kell korlátozni. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy az elkorlátozás hogyan történik. Megteremti a biztonságot, vagy veszélybe sodorja az úthasználókat?

Lakótelepen élsz?
Hol tartod a bringád?

Aki kertes házban él, annak adja magát, hol alhat a bringája. De három-négy évtizede, a nagy lakótelepek építésekor nem gondoltak a bicajok elhelyezhetőségére. Lassan talán ebben is elindulhat a változás.

A legnagyobb hazai közlekedési konferencián adtunk elő

November 10–11-én Siófokon, a Hotel Azúrban tartották az év legnagyobb hazai közlekedésszakmai rendezvényét, a IV. Magyar Közlekedési Konferenciát. Az aktív mobilitási szekció programja igencsak tartalmas, érdekes lett. Következzék egyesületünk elnökének – aki előadást is tartott – beszámolója.

Ön szerint milyen lett Miskolc közlekedése?

Az önkormányzati választások előtt arról kérdeztük a polgármesterjelölteket, hogy megválasztásuk esetén mit tennének a város közlekedésének jobbítása érdekében. Azóta eltelt a ciklus 40%-a. Most a városlakókat is kérdezzük: hogyan vélekednek Miskolc közlekedéséről, az elmúlt két évről?