Döntéshozóknak


Ha nekem kellene tanácsot adnom a világon bármelyik városnak, az az lenne, hogy próbálják meg a városban élő embereket komolyabban venni. Legalább annyira komolyan, amennyire korábban az autóforgalmat komolyan vették.
(Jan Gehl)

Élhető város

New York hosszú idővel ezelőtt explicit vagy implicit módon úgy döntött, hogy a legtöbb városi közterületet az autóforgalomnak adja át. Ez az, amiről döntenünk kell. A közlekedés nem technikai kérdés, hanem politikai.
(Enrique Peñalosa)

Prosperáló város

Aki az autók és az autóforgalom számára tervez várost, az autókat és autóforgalmat fog kapni. Aki az emberek és a közterületek számára tervez, az embereket és közterületeket fog kapni.
(Fred Kent)

Balesetmentes város

Koppenhágában elválasztjuk az autókat, a kerékpárokat, a gyalogosokat.
Ha túl kevés a hely, az autóktól vesszük el.
(Mikael Colville-Andersen)

Gyaloglásbarát város

Szükség van egy hierarchiára: először a gyalogosok, aztán a kerékpárosok, aztán a közösségi közlekedés, aztán az egyéni autóközlekedés.
(Mikael Colville-Andersen)

Kerékpározásbarát város

A városban a közlekedés feltételei akkor tekinthetők kerékpározásbarátnak, ha azokat bármilyen korú, különböző társadalmi és gazdasági körülmények között élő emberek eléggé biztonságosnak és kényelmesnek érzik ahhoz, hogy használják kerékpárjukat.
(André Pettinga)

Közösségiközlekedés-barát város

Nem az a fejlett város, ahol még a szegények is autóval járnak, hanem ahol még a gazdagok is a közösségi közlekedést választják.
(Enrique Peñalosa)

Döntéshozói GYIK

…bátorság és világos vízió nélkül nem megy.
(Vitézy Dávid)

AZ OLDAL CÍMKÉPE

Címképül Filus Norbert professzionális látványtervét választottuk, mely az Elephant Studio műhelyében készült.
A látványtervet Szeged önkormányzata használja a Megújul Szeged nevű projektjéhez. Érdemes ellátogatni a projekt honlapjára, mert sokat lehet tanulni belőle arról, hogy hogyan lehet civilizált, európai módon kommunikálni a közlekedésfejlesztést. A kitűnő címképpel ehhez szerettünk volna kedvet csinálni.