Parkolástervezés


A várostervezésben a teret mindig automatikusan az autóknak osztják ki, míg a kerékpározóknak és a gyalogosoknak küzdeniük kell a jogaikért. Micsoda torz helyzet.
(Brett Petzer)

 

Az emberek akkor tudják a mindennapokban közlekedési eszközként használni kerékpárjukat, ha úti céljukhoz megérkezve a munkaidő, a tanórák, az ügyintézés, a bevásárlás vagy bármi más dolog időtartamára van hol elhelyezni a bringát.

Ezért a kerékpárparkolás magas színvonalú megoldása nélkülözhetetlen minden kerékpározásbarát településen.

Fontos, hogy minden forgalomvonzó létesítménynél, úti célnál legyen elegendő kerékpárparkoló-kapacitás, hiszen kerékpárral érkezőkre mindenütt számítani kell.

A létesítendő férőhelyek számát az OTÉK (253/1997. sz. Korm. rendelet) 7. melléklete határozza meg. Nagyon fontos a hiányzó kerékpárparkolók pótlása a már működő létesítményeknél is.

Fontos az is, hogy az önkormányzat egyszerű, átlátható, követhető ügyrendet határozzon meg kerékpárparkolók létesítésére, engedélyezésére. Meg kell határozni a műszaki követelményeket, ajánlást kell adni a típusválasztékra, az elhelyezés módjára, és hozzáférhetővé kell tenni ezeket az információkat.

Négy fejezetre bontva foglalkozunk a kerékpárparkolással:

1. Mértékadó méretek

A kerékpár parkolásának helyigényét annak méretei határozzák meg.

2. Kerékpártámasz

A kerékpártámasz egy vagy két kerékpár megtámasztására és rögzítésére szolgáló, jellemzően korlátszerű szerkezet (támasztókeret), amelyhez zárva a kerékpár ellopás ellen is védhető. Nem tekintjük kerékpártámasznak azokat a szerkezeteket, amelyek a funkcionális követelményeket nem elégítik ki, ezek ugyanis kerékpárok elhelyezésére alkalmatlanok.

3. Kerékpárrekesz

Olyan méretű zárt kialakítású szekrény, amelybe egy kerékpár teljesen belefér. Általában zárható, idegen hozzáférés ellen védett kivitelű.

4. Kerékpárparkoló

Egy vagy több kerékpártámaszból és/vagy kerékpárrekeszből álló, kerékpárok elhelyezésére szolgáló létesítmény. Lehet nyitott vagy fedett. Minél hosszabb idejű tárolásra szolgál, annál előnyösebb, ha zárható, őrzött vagy kamerával megfigyelt.

1. Mértékadó méretek

A kerékpárparkolás létesítményeinek ismertetése előtt néhány információ az elhelyezni tervezett kerékpárokról:

  • Egy kerékpár területigénye 2×0,8 m.
  • A biciklik átlagos hosszúsága 1,8 m, tengelytávolságuk 1,0 m.
  • A kerékpárok legmagasabb pontja általában a kormány, 1,25 m-rel a talaj szintje fölött, a nyereg ennél általában valamivel alacsonyabban van (országútiaknál ebben eltérés lehetséges).
  • A kerékpárkormányok szélessége 0,5-0,75 m között változik.
  • A kerékpár a pedáloknál kb. 0,35 m széles.
  • A legnagyobb elterjedt kerékméret 28 coll, a legkisebb (az összehajtható felnőtt kerékpároknál) 20 coll. Tervezéskor ezért 0,7 m-rel kell számolni.
  • A kerékpárhoz rögzíthető táskák és kosarak átlagosan 5 kg-osak.
  • Az utánfutóval is felszerelt bringa akár 1.0 m széles és 3.5 m hosszú.
  • A láncos kerékpárzárak átlagos hosszúsága 1 m. Az átlagos U-lakat 10-12 cm széles és 20-25 cm hosszú.

 

Az írás a következő oldalon folytatódik.

Utoljára módosítva: 2022-01-11 16:48