Villants! -- Megvannak a nyertesek -- Hogyan tovább?


Aki tegnap hallgatta a Rádió M adását, az már tudja: tegnap kihírdettük Villants! című nyereményjátékunk nyerteseit. A szerencséseket azóta már e-mailben is értesítettük -- minden nyertesnek gratulálunk és reméljük, hogy aki nem játszott, vagy játszott, de nem nyert, az is hasznos információkkal lett gazdagabb.

Bizonyára tudjátok, hogy a játék során négy város közbringa-rendszerét mutattuk be. Ha esetleg lemaradtatok róla, de meghallgatnátok, az alábbi linkeken éritek el a hanganyagokat: Bécs, London, Párizs, Mainz.

Hogyan tovább?

A játék ugyan véget ért, a Kerékpáros Miskolc Egyesület "Közbringát Miskolcnak!" kampánya azonban megy tovább! Mi tehát a következő lépés?

Hallottatok már a crowdsourcingról?

"A crowdosurcing szó az angol crowd (tömeg) és outsourcing (kiszervezés) szavakból tevődik össze. Magyarul közösségi ötletbörzének fordíthatjuk, bár, mint később látni fogjuk, e kifejezés korántsem fedi le az angol megfelelő teljes jelentéstartalmát. A közösségi ötletbörze olyan folyamat, amelyben a vállalatok, vagy egyéb szervezetek a tevékenységük egy pontosan meghatározott részegységét (feladatát) kihelyezik."

-- Csordás Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója (forrás: Wikipedia)

Nos, a Kerékpáros Miskolc Egyesület most a ti segítségeteket kéri: a feladat a majdani miskolci közbringa-rendszer gyűjtőállomásainak elhelyezése a város térképen. Miért kérünk erre? Mert a rendszer annak felhasználói számára valósul meg, azaz alapvetően az ő igényeik kielégítése céljából. És persze ki más ismerhetné jobban a felhasználói igényeket, mint maguk a felhasználók?

Éppen ezért szeretnénk a te, majdani közbringa-használó segítségét kérni a leendő gyűjtőállomások helyével kapcsolatban! Crowdsourcing-akciónk keretében arra kérünk, véleményeddel, igényeiddel segítsd a majdani közbringa-rendszer tervezőit abban, hogy a gyűjtőállomások oda kerülhessenek, ahol valóban szükség van rájuk!

Jelöld be a vágyott helyszínt a város térképen és ha gondolod, indokold is meg a döntésed! A térkép bárki által szabadon szerkeszthető ? akár több pontot is bejelölhetsz rajta. A térkép szerkesztésének alapelveit megtalálod a Közbringát Miskolcnak! kampány weboldalán a "Helyezd el!" menüpont alatt. Innen éred el magát a térképet is a nagy zöld gombra kattintva.

Kezdődjön tehát a crowdsourcing -- részvételedet pedig előre is köszönjük!