Lakossági fórum a Soltész Nagy Kálmán utcai kerósávról


Harmadik éve folyamatosan kérjük, hogy Soltész Nagy Kálmán utcában jelöljön ki a város kétoldali kerékpársávot. A hosszan elnyúló történet március 6-án újabb fordulatot vett.
Pfliegler Péter alpolgármester úr a januári kerekasztalon tett ígéretének megfelelően lakossági fórumot hívott össze a kerékpársáv létesítése tárgyában.

A fórumon a város részéről Pfliegler alpolgármester úr mellett megjelent Eperjesi Erika és Katona Ferenc önkormányzati képviselő és Lévai István főtanácsos úr is.

Mint a képeken látható, az érintett lakosság összesen hét fővel képviseltette magát, igaz, többen jelezték, hogy szomszédjaik nevében is beszélnek.

A KME-től négyen vettünk részt a fórumon.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Alpolgármester úr megnyitója után a KME prezentációjával kezdődött a fórum, egyesületünk elnökének előadásában.
Röviden összefoglaltuk a Soltész Nagy Kálmán utca hálózati jelentőségét a város kerékpáros közlekedésében, és azt, hogy miért a kerékpársávot tartjuk a jó megoldásnak.

Ezután alpolgármester úr szólt arról, hogy támogatni kívánják a kerékpáros közlekedést, ennek része a tervezett kerékpársáv is. Elmondta, hogy szakvéleményt kértek a rendőrségtől, akik egyetértettek a Kerékpáros Miskolc Egyesület javaslatával. Továbbá felhívta a figyelmet, hogy a kerékpársávon gépkocsival nem lehet majd megállni.

A jelenlévő lakosok, akik valójában üzlettulajdonosok, egyöntetűen ellenezték a kerékpársáv létesítését, arra hivatkozva, hogy nem fogják tudni megoldani üzletük áruellátását.

Ettől a jelen lévő önkormányzati képviselők láthatóan megrettentek, és további érvelés nélkül közölték, hogy nem szeretnének olyasmit támogatni, amely ellen lakossági tiltakozás van. majd távoztak.

További rövid vita után megegyezés nélkül váltunk el.