Access denied -- se ki, se be Miskolcról


A sajtó nagy örömmel adott hírt a 306-os számú út átadásáról.
Az út átadása valóban nagyon fontos lépés  lehetne Miskolc élhetőbbé válása szempontjából -- amihez persze belvárosi forgalomcsillapítás is kellene --, ezért mi is csak üdvözölni tudjuk.
Annál sajnálatosabb, hogy megint nem sikerült hibátlant alkotni: mintha megfeledkeztek volna a kerékpárosokról.
Megfeledkezésről persze nem beszélhetünk: ha a kerékpáros közlekedés megoldására nem is, tiltó táblákra azért futotta a beruházás költségvetéséből.

ablak_jpg_2

Hibaüzenet: Hozzáférés (kerékpárosoktól) megtagadva

Mindössze mintegy 350 méter hosszban kerültek ki új tiltó táblák (a Várközi Lajos utca és a szirmabesenyői elágazás közötti szakaszra), mégis, ez is elég ahhoz, hogy teljesen ellehetetlenüljön a kerékpáros közlekedés.
Miskolcot észak felé ma már sehol nem lehet szabályosan elhagyni kerékpárral, ahogy megközelíteni, a városba kerékpározni sem lehet.

Pedig a problémára már tavaly januárban felhívtuk a figyelmet, azonban akkor azt a választ kaptuk a Magyar Közút Nzrt. illetékesétől, hogy
"a kerékpárosok közlekedési feltétele nem fog romlani. Egy szerviz utat fognak építeni a Várközi utcai jelzőlámpás csomóponttól, a kerékpárosok ezen át érhetik majd el a szirmabesenyői utat. A 306-os úton a várható engedélyezett sebesség 60 km/h marad, jelzőlámpás csomópont nem lesz."

Hová bújt a szervizút?

Nem tudjuk, ez lesz-e a végleges megoldás, de a szervizút még nincs kész, a tiltás viszont már él.
Választanánk másik útvonalat, de nincs.

Ezért levélben fordultunk az út kezelőjéhez, a Magyar Közút Nzrt.-hez.
Várjuk a választ, a fejleményekről beszámolunk.