A közlekedésrendészet válasza:
nem a mi dolgunk, mi csak büntetünk


Megérkezett az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának válasza a Hajtva sem tilos és tolva is szabályos című posztunkban megfogalmazott kérdésekre.

A közlekedésrendészet válasza

Ahogy ígértük, a rendőrség válaszát teljes terjedelmében közöljük.

A KME viszonválasza

A részletes választ ezúton is köszönjük, ám mivel számos kérdés számunkra tisztázatlan maradt, újabb levélben fordulunk az illetékesekhez.

[caption id="attachment_2668" align="aligncenter" width="560"]Elrettentő példa Békéscsabáról Elrettentő példa Békéscsabáról[/caption]

Levél a közlekedési hatóságnak

Miután egyelőre nem látszik, hogy a rendőrség ebben a kérdésben segíteni szeretne a védtelen közlekedőknek, ezért magunk vagyunk kénytelenek a közlekedési hatósághoz fordulni, és kérni a forgalmi rend felülvizsgálatát -- más problémák mellett -- két olyan kereszteződésben, ahol a kerékpárforgalmi nyomvonalat szabálytalanul, gyalogos-átkelőhellyel vezetik át.

 

[caption id="attachment_2740" align="aligncenter" width="560"]2010 októberében éppen elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút volt... 2010 októberében éppen elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút volt...[/caption]

 

[caption id="attachment_2742" align="aligncenter" width="560"]...ám egy évvel később már kerékpárút, amelynek folytonosságát jogszabályt sértve tábla szakította meg... ...ám egy évvel később már kerékpárút, amelynek folytonosságát jogszabályt sértve tábla szakította meg...[/caption]

 

[caption id="attachment_2741" align="aligncenter" width="560"]...az emberek pedig közlekednek, ahogy tudnak. Igen, ez a Miskolctapolcai út és a Futó utca csomópontja ...az emberek pedig közlekednek, ahogy tudnak. Igen, ez a Miskolctapolcai út és a Futó utca csomópontja[/caption]

 

A témára a hatósági válaszok megérkezését követően ismét visszatérünk.


Hogy az általunk boncolgatott probléma reális, fontos-e, megnehezíti-e a kerékpárral közlekedők mindennapjait, arról lehet vitatkozni.
Hogy sokfelé jelen van, az nem lehet vitás.

Mi továbbra is úgy gondoljuk, nem megoldás a probléma elmismásolása, kerékpáros civil szervezetként azért kell dolgoznunk, hogy minél könnyebbé tegyük a kerékpározók életét.

Ha támogatni szeretnétek erőfeszítéseinket, ismertessétek meg velünk az általatok tapasztalt rossz példákat, kerékpárutakra festett zebrákat, szabálytalan kialakítású kereszteződéseket!
Fotóitokat a Sárga Festékre, a kerékpáros infrastruktúra újonnan indult szégyenfalára várjuk.

Elhibázott forgalmi rendek galériája

Íme, dr. Csüllög Imre válogatása a témában:

Siófok:

Békéscsaba:

Szeged:

Kecskemét:

Hódmezővásárhely:

Gyula:

Szentes:

Orosháza:

Monor:

Makó, a kerékpárosbarát:

Egy érdekesség a KETOSZ-fővárosból, Békésről, ahol még a kerékpárút átvezetéséhez is ki van téve a tolva szabályos tábla.

Debrecen: