Kedvezmény az LK Baunál KME tagsági kártyával


A bringások és bringáik is laknak valahol, és a házukon/lakásukon biztos van ajtó és ablak. Esetleg van garázs is? Arra sem árt egy jó garázsajtó. A szerkezet biztonsága sem mellékes szempont. Ha be kell sötétíteni, árnyékolni kell, szükséges egy jó redőny, reluxa vagy roló. Ha ezek elöregednek, cserélni kell.
Egyesületünk egyik tagja ilyen és ezekhez hasonló szerkezetekkel foglalkozik, szólj neki, segít! Ráadásul, ha a Kerékpáros Miskolc Egyesület tagjai vagytok, 10% - 30%-os kedvezménnyel szerel nektek!

Lévai György 2013-ban csatlakozott egyesületünkhöz, majd a sok segítség mellett úgy döntött, hogy kedvezménnyel ajándékozza meg azokat is, akik a KME tagjai és vele szereltetnének.

-- Mikor alakult és mi a neve a vállalkozásodnak? Hogy vagy elérhető?

-- A cég neve LK Bau Bt., 2004-ben jött létre, de már több mint 20 éves szakmai tapasztalat áll mögöttem. A cég bejegyzett székhelye a saját lakásom, ezért inkább mobil-, illetve vezetékes telefonon, vagy e-mailen vagyok elérhető. Természetesen ha valaki látni szeretné a munkáimat, akkor megtekintheti azt, hisz a saját garázskapumat és a házamon az ablakokat, redőnyöket is én csináltam.

??????????

-- Mivel foglalkozol, mi a szakterületed? Felsorolnád?

-- Nehéz összefoglalni, de megpróbálom. Kezdjük az árnyékolástechnikával. Gyakorlatilag ezen belül mindennel, ami az ajtón és ablakon, illetve ezek környezetében van.
Indulva az alaptermékektől, amik alumínium és műanyag redőny, reluxa, szalagfüggöny, majd jöhetnek a prémium termékek: a roletta (rugós vagy láncos), a pliszé (ajtóra, ablakra), szúnyogháló (fix, alumínium vagy műanyag keretes, nyitható alumíniumkeretes nyíló ajtó, lehúzható, redőnytokba integrált). Csinálok napellenzőket, több típust, akár bérházi erkélyekre is. Ezek közül természetesen van, ami kézi és van, ami motoros mozgatású.

??????????

-- Mivel működtetjük a motort? Nekünk otthon csak gurtnis vagy kurblis megoldás volt.

-- Ha motorral ellátott a redőny vagy a napellenző, akkor ez lehet fali kapcsolós vagy távirányítós is, a modern kor igényeinek megfelelően pedig időkapcsolós, programozható vezérlés is megvalósítható. Akár több redőny is működhet egy távirányítóról, amellyel külön-külön programozhatóak. Ennek egyik hasznos funkciója például a security mód, amely távollétünkben is mozgatja a redőnyöket -- mintha otthon lennénk, megtévesztve így a csalókat.

??????????

-- Annyit beszéltünk már az ajtók és ablakok mellé/köré építhető szerkezetekről, de mi a helyzet magukkal a nyílászárókkal?

-- Igaz, ezekről még nem esett szó. Forgalmazok és építek is be ajtókat, ablakokat, mindenféle változatban. Itt hadd jegyezzem meg, hogy figyeljünk vásárláskor mindenképp az ár-érték arányra! Legyen gyanús, ha valami nagyon olcsó, holott más helyen ugyanilyen tulajdonságokkal sokkal drágábban árulnak például fém bejárati ajtót. Ennek okait itt nem firtatnám, de figyelni kell arra is, hogy egy adott helyre az odavaló minőség kerüljön. Ne rosszabb, mert később sokkal többe kerül majd a javítás, csere.

??????????

-- Akárcsak a kerékpárunk vásárlásánál, mindig figyeljünk oda! Az igényeknek megfelelőt és minőségűt válasszunk. Tételezzük fel, hogy ezekkel már tisztában vagyunk, de a garázson még nincs ajtó, milyet ajánlasz?

-- A garázsajtók két nagy típusa a billenő és a szekcionált. Én inkább az utóbbit ajánlanám, mivel szerkezetileg és minden más tekintetben sokkal praktikusabb, modernebb. Ezeket forgalmazom és építem be, egyedi méretben, de ha valaki billenőt szeretne, azt is megcsinálom.

-- Tehát szekcionált. Mit kell tudnunk róla?

-- Ezek, ahogy említettem egyedi méretben készülnek. Az ajtópanelek 4 cm vastagok, kívül-belül szinterezett acél horganyzott lemez fedi. A belsejében 4 cm poliuretán hab hőszigetelő anyag van, valamint körben gumitömítés. Ezek működtetése a megrendelő elképzelése szerint lehet kézi vagy motoros.

-- Nem csak házakon, lakásokon van árnyékolás. Volt már különlegesebb munkád?

--  Nyitott vagyok az egyedi megoldásokra, csináltam már ilyet például a Diósgyőri Református Iskolában is. Konkrétan itt 5m 70cm a szélessége és 4m 50cm a magassága az árnyékolónak. Ebből van 3db felszerelve, valamint további 2db 4m X 3,5m-es rolót szereltem itt. Ezek függőleges irányban, motor segítségével mozognak amiket távirányítóval lehet vezérelni. 1,5 éve csináltam, hibamentesen működik.

Végül lássuk, hogy mire és mekkora kedvezményt kapnak a KME tagjai:
-- Műanyag, homlokzati nyílászáró megrendelése esetén: a teljes végösszegből -10%
-- Árnyékolástechnikai termékek (műanyag vagy almínium redőny, reluxa, roletta, pliszé, szalagfüggöny, fix és mobil rovarháló, napellenző, harmonikaajtó, hevederzár): -15%
-- Szekcionált garázskapu rendelése: a beépítési díjból -30%

A cég adatai:
LK Bau Bt.
Ügyvezető: Lévai György
Cím: 3534 Miskolc, Tatár köz 3.
Mobiltelefon: +36-20-480-1224
Telefon: +36-46-379-682
E-mail: levaigyuri@t-online.hu