Ismét KRESZ-FESZT


Szeptember 25-én került sor az idei, immár harmadik miskolci KRESZ-FESZT-re. A Kerékpáros Miskolc Egyesület kezdettől fogva meghívást kap az országos program miskolci rendezvényeire a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottságtól, és a meghívásnak mindig örömmel teszünk eleget, hiszen ezen a napon jó lehetőség nyílik a gyerekek kerékpáros nevelésére.

Idén zuhogó esőben érkeztünk meg a rendészeti szakközépiskolába, ahol ezért nem a szabadban, hanem egy tornateremben tartották a rendezvényt. A teremben azonban nem lehetett kerékpározni, így az előzetes forgatókönyv részben borult.

Öt óvodás és hét alsó tagozatos csoport vett részt a versenyben, de mellettük most volt egy nagyobbakból álló csoport is, a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola tanulói.

A Kerékpáros Miskolc Egyesület két állomást működtetett: az egyiken jelzőtáblákat kellett felismerniük a gyerekeknek -- és ha már felismerték, átbeszéltük az adott táblával kapcsolatos tudnivalókat, továbbá megmutattuk a kerékpáros sisak viselésének helyes módját is.

A másik állomás a tanpálya volt, amelyen azonban most nem lehetett végigtekerni, ehelyett a csoportokkal végigsétáltunk a pályán, és közben megbeszéltük a felépített szituációkat.

A középiskolásoknak pedig többek között -- posztertábláink segítségével -- a holttérrel kapcsolatos tudnivalókat mondtuk el.

Az MBB-nek innen is köszönjük a meghívást, a KRESZ-FESZT-re mindig szívesen megyünk, hiszen kitűnő lehetőség a bringás ismeretek átadására.

Az esemény képgalériája