Ilyen még tényleg nem volt Miskolcon!


Azt tartják, hogy egy élhető városban az emberek szabadon választhatják meg, hogy milyen módon érik el úti céljukat.
Szombaton ismét családi kerékpáros nap a Szinvaparkban, a programokról később, mai posztunkban három különleges lehetőséget is mutathatunk nektek a Szinvaparkba való eljutásra.

1. Eljutás nagymama korú busszal

A fenntartható közlekedési módok szövetségének és népszerűsítésének jegyében a kerékpáros napra különjáratként közlekedik az MVK Zrt. Ikarus 31 típusú legendás old timer besorolású autóbusza.
A különjárat az Újgyőri főtér – Szinvapark, a Kassai utca – Szinvapark és az Avas városközpont – Szinvapark útvonalon közlekedik, külön menetrend szerint.
A különjáratok igénybe vétele díjmentes, de visszaútban felszállás csak a családi kerékpáros napon az MVK Zrt. standjánál kiadott kártyával lehetséges.

2. Eljutás villamossal

Szintén a fenntartható közlekedési módok szövetségének és népszerűsítésének jegyében az MVK Zrt. új, Škoda típusú villamosain a kerékpáros napon a kerékpárszállítás ingyenes, ez azt jelenti, hogy személyenként 1 db kerékpár szállítása díjmentes, viszont a kerékpárosnak érvényes jeggyel, vagy bérlettel rendelkeznie kell.
Fontos tudnivalók a kerékpárszállításhoz:

  • A díjmentes szállítás lehetősége április 25-én üzemkezdettől üzemzárásig tart.
  • A babakocsik, kerekesszékek a kerékpárokkal szemben elsőbbséget élveznek.
  • A kerékpáros a Škoda villamos 2-3., vagy 4-5. ajtaját veheti igénybe felszállás céljából.
  • A kerékpárok szállítására kijelölt helyet a járművek belső terében elhelyezett piktogramok jelzik. Egy Škoda villamoson egyszerre maximum 2-2 kerékpárt lehet biztonsági övvel rögzítve szállítani.
  • Olyan kerékpár nem szállítható, amely speciális kialakítású (cargo, tandem, motoros stb.), amelyen csomagok vannak rögzítve, és amely a kialakítása miatt nem rögzíthető a biztonsági övvel.

3. Eljutás közbringán

Azok számára is van jó hírünk, akik bicajjal szeretnének érkezni, de nem a sajátjukkal.
2015. április 25-én két közbringa gyűjtőállomás üzemel Miskolcon, 11:00-15:00 óra között.
A két gyűjtőállomás: a Szinvapark és a Szent István tér.
A mini közbringa rendszer kapcsolatot biztosít a Szinvaparkban folyó kerékpáros családi nap és a Szent István téren tartott Florens kiállítás között.
Tudnivalók:

  • a kerékpárok igénybe vételéhez személyi igazolvány szükséges,
  • a kerékpárok csak a két gyűjtőállomás (Szinvapark és Florens kiállítás, Szent István tér) között használhatóak, kizárólag a kerékpáros családi nap rendezvénye alatt,
  • a kerékpárok használata saját felelősségre, józan állapotban történik.

Köszönjük az MVK Zrt. és a Neuzer/Cycleme támogatását!