Az autómentes napon történt


A Kerékpáros Miskolc Egyesület szempontjából az idei autómentes nap legfontosabb eseménye a második miskolci közbringa-bemutató volt. Erről külön cikkben tudósítunk.

IMG_6171

Az autómentes napon egész nap standoltunk a sportcsarnok előtti téren, itt mutatkoztak be új eszközeink.

Jól sikerült a kínálópultunk, amelyen elhelyeztük prospektusainkat, tesztjeinket, és amelyen több új tagunk is kitöltötte belépési nyilatkozatát.

IMG_6187

1,5 m magas és 1 m széles posztersorozatunk első három darabja közlekedésbiztonsági témákat dolgoz föl.

IMAG1516_crop0

A posztersorozat tervezésével az ilgrasso design támogat bennünket, a gyártás költségeit a holtteres poszter esetében a Szinvapark, a buszsávban és a villamospályán történő közlekedést bemutató poszterek esetében az MVK Zrt. biztosította. Támogatásukat köszönjük!

(A posztersorozat folytatását tervezzük.)

Délután közös közlekedési fórumot tartottunk a Miskolci Rendőrkapitánysággal.

598573_646946435326980_736235507_n

Miskolcon 2013 eddig eltelt időszakában 22%-kal több ismertté vált személyi sérüléses balesetben volt érintett kerékpáros, mint az előző évben. Ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy a városban a kerékpárral közlekedők száma ennél nagyobb ütemben nőtt. Továbbra is baleseti gócpont a Csabai kapu néhány becsatlakozó utcája, valamint a Mikes Kelemen utca és a Görgey utca kereszteződése.

A fórumon többen is panaszkodtak a kerékpárutak veszélyessége és

Volt kérdés a kerékpárlopások helyzetéről is, megtudhattuk, hogy Miskolcon szerencsére nem rossz a helyzet, de az egyre több kerékpár a tolvajok számára is vonzerő lehet, ezért nem árt az óvatosság.

IMG_6192