A KME a 2023. évi A Közlekedési Kultúra Napján


A Kerékpáros Miskolc Egyesület tavaly vett részt először A Közlekedési Kultúra Napja című, évről évre nagyobb szabású rendezvénysorozatban. Akkor két aktivitásunk volt: az Európa Rádióval együttműködve egy magazinműsorban szerepeltünk, a polgármesteri hivatallal együttműködve pedig két gyalogos-átkelőhely biztonságát növeltük. Bizony, a vonal már az átadásán mentett.

Mutatjuk, hogy mit csinálunk idén.

Május 11-e, Budapest, Kortárs Építészeti Központ:
II. Kerékpáros Klubest: Amit a KRESZ-módosítási tervezetről tudni érdemes

A legnagyobb hazai, kerékpározással foglalkozó szervezet, a Magyar Kerékpárosklub és egyesületünk rendezvényén (Facebook esemény itt) a KRESZ-módosítás rendelettervezete lesz a téma, amelyet egyesületünk elnöke mutat be, aki ezt követően kerekasztal-beszélgetésen vesz részt Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkárral és Kürti Gábor Dezsővel, a Magyar Kerékpárosklub elnökével, a program ezután kérdésekkel és válaszokkal folytatódik. Az est moderátora Árva János (VeloBudapest és Flowcycle) lesz.

Május 16-a, Miskolc, városháza:
Az aktív közlekedési módok szerepe, a legvédtelenebb úthasználók közlekedésbiztonsága városainkban

A COVID óta nem rendeztünk szakmai napot, most a hazai közlekedésügyben meghatározó civil szervezettel, a Közlekedéstudományi Egyesülettel összefogva szervezünk konferenciát.

A közlekedési kultúra alapjai az aktív módok, a legvédtelenebb úthasználók, ezért az előadások velük fognak foglalkozni.

A Közlekedési Kultúra Napja 2023. évi témavezető konferencia beharangozóját itt és itt találjátok.

Regisztrálni pedig itt tudtok, május 11-ig.