Kedvezmény a Nomádban KME tagsági kártyával


Miskolc belvárosában, a Miskolci Nemzeti Színház és a színház művészbejárata szomszédságában szolgálja közép- és felsőkategóriás termékeivel a túrázó, kerékpározó, falat-hegyet mászó, futó sportolókat, egyszóval az outdoor sportok szerelmeseit a Nomád Túrabolt. A Kerékpáros Miskolc Egyesület tagjaként immáron 10%-os kedvezménnyel vásárolhattok itt.

Így kezdődik a Nomád bemutatkozása saját honlapjukon:
„Történetünk 1996-ban indult. Fiatalok voltunk, telve önbizalommal. Egy soron következő generáció tagjaiként világmegváltó gondolatok sodortak a jövő kihívásai felé. Akkor szinte minden szabadidőnket a hegyekben, a természetben töltöttük. Saját bőrünkön tanultuk és tapasztaltuk meg a természet kemény, de igazságos törvényeit. Túrázás, sziklamászás, vadvízi evezés vagy barlangászás, mindegy volt. Abban az időben szinte robbanásszerűen terjedt el a ma outdoor sportoknak nevezett tevékenységi forma. Adva volt tehát a lelkesedés és a kalandvágy. Lehetőségünk mindenre volt, de ehhez a felhőtlen szabadsághoz valami még hiányzott… mégpedig a szükséges megbízható felszerelések…”

Ennél jobban mi sem tudtuk volna összefoglalni a bolthálózat létrejöttének körülményeit. Mára az egyik legismertebb országos túrabolt hálózattá nőtte ki magát.

A miskolci üzlet vezetője Papp Gergely. Tudjuk róla, hogy ő is sportember, és teljes erőbedobással vezeti a városunkban már lassan 20 éve üzemelő boltot.

A Nomád nevet 2005-től viseli a bolt, előtte Mountex néven futott. Kezdetben ez volt az első bolt az országban, ezután nyílt Szombathelyen, Pécsett és Székesfehérvárott. A szombathelyi bolt megszűnését egy budapesti bolt megnyitása követte 3 éve, így van jelenleg 4 bolt az országban melyek a webáruház személyes átvételi pontjaként is üzemelnek.

Állandó forgalom, vevők jellemzik a körülbelül 120 négyzetméteres üzletet, de az üzletvezető azért szakított rá időt, hogy bemutassa:
"--Fő irányunk a túrázás, hegymászás, de egyre jobban bejött a hétköznapi ruházat, mint például a Cycling People vagy BAP pólók, amik egy életérzést közvetítenek a pólón elhelyezett minták segítségével a sportokat kedvelők számára.
Körülbelül egy éve jött be a kerékpározás, azóta árulunk ehhez szükséges felszereléseket, alkatrészeket, bringákat, utóbbiból a CTM, Caprine, Ghost és Lapierre márkákat. A bikefun-nal vettük fel a kapcsolatot, így a jövőben minden olyan dolgot be tudunk szerezni, amit ők is árulnak, külső gumitól a kulacsig tényleg mindent. Kifejezetten bringás dolog még a kerékpáros zokni, amit árulunk. Az alapvető irányunk, a túrázás sem áll olyan messze a bringázástól, így a boltban található pl. fejkendők, táskák, aláöltözetek is alkalmasak kerékpáros felszerelésként.
Naponta 2-3 bringás vagy bringával érkező biztosan megfordult eddig is nálunk, reméljük, hogy ez a szám csak növekedni fog! A bolt előtti korláthoz kiköthető a kerékpár, de ha valaki nagyon félti, esetenként azt is meg szoktuk engedni, hogy a bolt előterébe betolja azt.
A bolthoz kapcsolódóan megemlíthető, hogy az aggteleki Nomád Baradla Kempinget és Turistaszállót is mi üzemeltetjük, ahol 8-10 db vegyesen 24 és 26 collos kölcsönözhető mountain bike-unk van. Aki ide utazik, szívesen látjuk vendégként, használja ki a kölcsönzési lehetőséget is!"



A bolt adatai:
Nyitva tartás: munkanapokon 10:00-18:00 szombaton 9:30-13:00 óra között
Cím: 3525 Miskolc, Széchenyi u. 21.
Telefon: +36 46 508 484
Honlap: http://www.nomadsport.eu/
E-mail: info@nomadsport.hu