Ugye nem bánnád, ha nem lopnák el a bringád?


Borsod-Abaúj-Zemplén megyében éves szinten pár száz, országosan mintegy 10.000 kerékpárlopás történik. Nagyrészük azonosítatlan, ezért ritkán kerül vissza tulajdonosához. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás nélkül nem lehet tudni ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kerékpár-regisztrációs bűnmegelőzési programot hirdetett meg.

A program célja a rendőr-főkapitányságok közreműködésével a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget elveszett / ellopott kerékpárjaink megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással. A program során a rendőrség díjmentesen regisztrálja a tulajdonos kerékpárját, melyről fotók készülnek, és jelzéssel látnak el, ily módon azonosításra alkalmassá válik.

A regisztráció menete:

  • Minden egyes kerékpárról adatlap kiállítására kerül sor az egyedi azonosító elemek rögzítésével. (-márka, modell, szín, évjárat, vázszám, stb.)
  • A regisztráció során max. 10 db fénykép készül a kerékpárról.
  • A tulajdonos részére kerékpár-regisztrációs kártya kiállítására kerül sor.

A rögzített adatok az országos BIKE Safe digitális rendszerbe kerülnek feltöltésre, ami valamennyi rendőri szerv számára elérhető.

A bűnmegelőzési osztály szakemberei sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a következő miskolci helyszínen.

Keressétek tehát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
kerékpár-regisztrációs sátrát!

Helyszín: Miskolc Népkert („Ezer Lámpás Éjszakája” program keretén belül)
Időpont: 2017. május 28. 11.00-16.00 óra

Aki tehát nagyobb biztonságban szeretné tudni a bringáját, keresse a rendőrség bűnmegelőzési szolgálatának a posztunk címképén látható sátrát!

(Köszönjük a BAZMRFK Bűnmegelőzési Osztályának, hogy jelezték nekünk a lehetőséget.)