RIP Angyal László


Miskolc közösségi közlekedésének egyik meghatározó személyiségét gyászoljuk.
Elhunyt Angyal László.

Nincs Miskolcon közlekedéssel foglalkozó ember, aki ne ismerte volna.

Egész életét a közösségi közlekedés ügyének rendelte alá, nem ismerünk nála elkötelezettebb szakembert.
Mindig és mindenütt ott volt, ahol bármit tenni lehetett a közösségi közlekedés érdekében.

Mi most kerékpáros szempontból emlékeznénk.
Egyik legfontosabb közös munkánk az ATTAC projektben volt: Laci volt a kapcsolattartónk, amikor Miskolc fenntartható közlekedésfejlesztési tervén dolgoztunk. Mindig nyitott volt felvetéseinkre, javaslatainkra, fáradhatatlanul dolgozott, és kovácsolta egységes koncepcióvá a projektben dolgozó számos szakember, szakterület eltérő megközelítésből született elképzeléseit. Munkájának köszönhetően innovatív, a város közlekedésfejlesztését jól megalapozó dokumentum született.
Számos alkalommal képviselte az MVK Zrt.-t a Miskolci Kerékpáros Kerekasztal ülésein, sokat segítve azért, hogy az új modalitás, a kerékpár is megtalálhassa helyét a város közlekedésében.
Gyakran találkoztunk helyszíni bejárásokon is, ahol a kerékpáros közlekedés biztonságos megoldásának módjait kerestük, mint például tavaly júliusban, az egyirányú Forgách Antal utcában, ahol ma már adott a kétirányú kerékpáros közlekedés lehetősége.

Kedves Laci!
Köszönjük, hogy az élhető Miskolc, a fenntartható mobilitás, a közösségi és a kerékpáros közlekedés kapcsolódási pontjai kapcsán Veled dolgozhattunk.
Emlékedet kegyelettel őrizzük, osztozunk hozzátartozóid és munkatársaid gyászában.

Kerékpáros Miskolc Egyesület