Miskolcon is nagyon szépen be lehet vezetni egy ilyen rendszert


hirheader_kbringa

A címadó mondat városunk polgármestere, dr. Kriza Ákos szájából hangzott el.

Augusztus 31-én ugyanis a Szinvaparkban tartott családi kerékpáros nap nyitó attrakciója volt a közbringa (KKKR) szakmai bemutató.
Polgármester úr mellett ott volt Pfliegler Péter alpolgármester úr is, aki szabadságát félbeszakítva látogatott el rendezvényünkre.

KME kerékpáros családi nap_009

KME kerékpáros családi nap_010

Mindketten nagyon érdeklődőek voltak, és számos kérdést tettek fel a KKKR működésével, finanszírozásával, feltételeivel kapcsolatban, amelyekre Mozsolits Róbert (Buppa), aki a budapesti rendszer üzemeltetéséért felelős, és egyesületünk elnöke, Kunhalmi Zoltán válaszolt.

 KME kerékpáros családi nap_003

A KKKR a szakma érdeklődését is felkeltette. Dr. Rajszi Zsolt, a Közlekedéstudományi Egyesület megyei elnöke úgy fogalmazott, hogy a témával egyesületük is foglalkozni fog.

KME kerékpáros családi nap_028

A bemutató végén Kriza Ákos és Pfliegler Péter a Bajcsy-Zsilinszky és Katalin utca érintésével tett körön ki is próbálta a kiállított járműveket, így ők voltak az elsők, akik Miskolcon közbringa nyergében ültek.

Azok a miskolciak, akik meglátogatták rendezvényünket, nemcsak megismerhették, hanem többen ki is próbálták a két Csepel közbringát.

A bemutató alkalmából a Kerékpáros Miskolc Egyesület rövid összefoglalót készített a KKKR-ről.
Egyesületünk célja, hogy Miskolcon mihamarabb korszerű közbringa rendszer működhessen, ennek a munkának egyik első eleme volt a mai bemutató, innen folytatjuk!

KME kerékpáros családi nap_015

Egyesületünk hálásan köszöni a bemutató érdekében végzett vérprofi munkájukat a Csepel Zrt. munkatársainak, Váradi-Szabó Johannának, Kovács Szabolcsnak, és külön is Mozsolits Róbertnek!