Letölthetők a Velo-City 2013 prezentációi


A Velo-City Európa legnagyobb nemzetközi kerékpáros konferenciasorozata. A rendezvényeken rendre többszáz szakamber és érdeklődő kerékpáros vesz részt. A Velo-City és a Velo-City Global (a Velo-City kontinenseken átívelő nagytestvére) váltakozva kerül megrendezésre -- idén a Velo-City-t Bécsben rendezték, 2015-ben a franciaországi Nantes lesz a házigazda, a kettő között, 2014-ben pedig a VC Globalnak ad otthont az ausztrál Adelaide.

Ezeken a konferenciákon a résztvevők nem csak a kerékpározás világának aktualitásait tárgyalják, de bevallott céljuk az is, hogy hassanak a mindenkori döntéshozókra, hogy szemléletet formáljanak(közlekedési témákban, legalábbis) és hogy minél hatékonyabban elősegítsék a kerékpározás integrációját a közlekedésbe. Az idei Velo-City sajtóanyagát (benne a konferencia célja, témái és egy kis bécsi kerékpáros kitekintés) itt tudjátok letölteni: angol nyelvű pdf vagy német nyelvű pdf.

Időközben az idei konferencia előadásainak prezentációit is letölthetővé tették -- a többnyire angol nyelvű anyagokat ide kattintva éritek el.

Jó olvasgatást!