Lakótelepen élsz?
Hol tartod a bringád?


Ahhoz, hogy a kerékpározás a mindennapokban az egyéni autóhasználattal versenyképes közlekedési mód lehessen, legalább három dolog szükséges:

  1. Biztonságos és vonzó úthálózat.
  2. Megfelelő elhelyezési lehetőség a bringa számára az úti céloknál (pl. a munkahelyeknél, üzleteknél, orvosi rendelőknél).
  3. Megfelelő elhelyezési lehetőség az otthon közvetlen közelében.

E három feltétel közül Miskolcon ma egyik sem igazán adott.
Számunkra úgy tűnik, hogy Miskolcon ma a lakótelepeken élők számára a kerékpárok parkolása, tárolása nehéz feladat. Védett tárolási lehetőségek a közterületeken nincsenek, így akinek nincs garázsa, az a közös használatú pincében, szerencsésebb esetben saját pincében, annak hiányában az erkélyen, a lakásban, lépcsőházban tartja a bringát.

Szerinted is így van-e, vagy tévedünk?
Ennek a felmérésnek az a célja, hogy megismerjük a lakótelepi bringaparkolási igényeket, mert ez segíthet a jó megoldás megtalálásában.
Az igényfelmérést a Kerékpáros Miskolc Egyesület Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő úr felkérésére végzi, aki jelezte, szívesen támogatná zárt, fedett bringagarázsok létesítését.
2022. január 15-ig várjuk válaszaitokat, a kérdőívet bátran adjátok tovább, osszátok meg miskolci lakótelepeken élő ismerőseitekkel, ezzel is segítve, hogy Miskolcon is létesülhessen tuti bringagarázs!

Címkép forrása: euroform-w.com