Június 8-án ismét éjszakai túra Egerbe!


Imregh István tagtársunk ötlete nyomán és vezénylete alatt ismét délutáni-éjszakai kerékpáros túrára invitálunk benneteket 2013. június 8-án, szombaton!

A cél Eger, az útvonal pedig a Bükk vadregényes tájain vezet: Belváros ? Diósgyőr ? Lillafüred ? Hollóstető ? Felsőtárkány ? Eger (és persze vissza). A táv körül-belül 140 kilométer. Egerben kerékpáros városnézés a program.

Találkozó a Villanyrendőr-Szinva terasz tengelyen , a menet a résztvevők számától függetlenül elindul 15:00-kor. Lehetséges becsatlakozási pont: Majális park, kb. 15:30-kor.

Kérjük tartsátok be a KRESZ előírásait: mivel a menet visszafelé sötétedés után és lakott területen kívül halad, nem csak az első és hátsó lámpa, hanem a láthatósági mellény is kötelező! A lámpád legyen erős és megbízható ? mivel nincs közvilágítás, nem csak látszanod, de látnod is kell majd! Mivel az út néhol kátyúkkal szabdalt, az esetleges "kellemetlenségek" megelőzése végett sisak viselése javasolt.

Egyéb tudnivalók:

  • A későesti órákban a Bükkben hirtelen, erősen lehűl a levegő, így meleg felsőt mindenki hozzon magával.
  • Az időjárás-előrejelzés alapján nem zárható ki egy-egy zápor, így célszerű az esőkabát is (éjszaka, átázott ruhában, 10-15 fokban nem éppen kellemes a lejtőzés).
  • Pótbelsőt, pumpát, alapvető szerszámokat szintén érdemes hozni annak, aki nem szándékozik a kerékpársportot duatlonná változtatni és maratoni gyaloglással visszatérni Miskolcra...

A csapat előreláthatóan még éjfél előtt visszaérkezik Miskolcra. A részvételi szándékot nem kell előre jelezned -- csak legyél ott az egyik találkozási ponton.

További információt a túravezetőtől kaphattok a +36-70/3308-617 telefonszámon.

Várunk benneteket!