Iskolába kerékpárral és gyalog


Forgalomcsillapítás Diósgyőrben (szemléletformáló kampány)

A Kerékpáros Miskolc Egyesület szervezésében, a Forgalomcsillapítás Diósgyőrben című szemléletformáló kampány első eseményeként került sor az Iskolába kerékpárral és gyalog című előadásra.

Az előadás számára a Könyves Kálmán Általános Iskola biztosított méltó helyszínt.

*De miért fontos, hogy mivel járnak suliba a diákok?**

Nézzétek meg alaposan a posztunk címképét! A két rajzot svájci gyerekek készítették, amikor a kindundumwelt.ch kutatói arra kérték őket, rajzolják le, hogyan járnak suliba. Ugye fölösleges leírnunk, hogy melyiküket hordják autóval, és melyikük járhat gyalog a suliba?

Persze más szempontok is vannak, például az, hogy az autóval iskolába hordott gyerekek nehezen tanulnak meg önállóan közlekedni, ezért -- még ha ez első hallásra furcsának tűnik is -- épp közöttük nagyobb az aránya azoknak, akiket gyerekkorukban közlekedési baleset ér, nem pedig azok között, akik gyalog, vagy biciklivel mehetnek iskolába.

A délután folyamán Bereczky Ákos, a BKK innovációs főmunkatársa -- aki több évig foglalkozott a STARS Europe projekttel -- osztotta meg gondolatait, tapasztalatait a megjelent miskolci pedagógusokkal.

Ákos előadását rögzítettük, itt nézhetitek meg:

Köszönjük Bereczky Ákosnak a prezentációt, amelyet ezúton közkinccsé teszünk.

Légy képben, nemsokára hirdetjük a kampány további eseményeit, figyeld a kampány Facebook-oldalát!

Bónusz: a Magyar Civinet nemrégiben tartott iskolai mobilitási workshopot Székesfehérvárott, amelynek prezentációit nyilvánossá tették, mi is örömmel osztjuk meg.