Csabai kapu: változóban a forgalmi rend


November 15-én megfordult a forgalmi irány és a jelzőtáblák, valamint új kiegészítő táblák jelentek meg a Venyige és a Szigethy Mihály utcában.

A változás célja azoknak a mindeddig gyakori baleseteknek a megelőzése, amelyek során a Szigethy utcából kihajtó autók elgázolták a Csabai kapu gyalog- és kerékpárútján haladó bringásokat.

Mivel a Venyige  utcából a gyalog- és kerékpárút beláthatósága sokkal jobb, van rá esély, hogy a jövőben a balesetek száma valóban csökken.

Ami tehát most változott:

  • a Venyige utcába a Csabai kapu felől már nem lehet behajtani gépjárművel (viszont kerékpárral igen),
  • a kórház udvara és a középiskola a Csabai kapuból gépkocsival a Szigethy utcán át érhető el,
  • a kórház udvarát gépkocsival csak balra, közvetlenül a Csabai kapu felé kanyarodva lehet elhagyni,
  • a Szigethy utcában nem lehet járművel (kivéve: kerékpár) lefelé (a Csabai kapu felé) haladni, hiszen ennek az utcának is megfordult a forgalmi iránya.

Felhívjuk a figyelmet, hogy már a módosult forgalmi rend érvényes, ez az átmeneti időszakban mindenkitől fokozott figyelmet, körültekintést igényel!
Számítsatok arra, hogy sokan rutinból közlekednek, ezért előfordulhat, hogy figyelmetlenségből a megszokott módon közlekednek.

A mostani változás valamelyest javítani fogja a gyalog- és kerékpárút forgalombiztonságát, azonban nem old meg minden problémát, ezért ezen a szakaszon kerékpározva továbbra sem árt az óvatosság!