A Szinvaparkban augusztus 31-én minden a kerékpárról szólt


Óriási öröm számunkra, hogy régi támogatónknál, a Szinvaparkban tartott családi kerékpáros napunk milyen sikeres volt.

A bevásárlóközpontba látogatókat már a Király utcán meglepetés várta: itt állította fel a Csepel Zrt. a közbringa minta dokkolóállomását.

A közbringa bemutatóról fontossága miatt külön cikkben számoltunk be.

 KME kerékpáros családi nap_060

A közbringa bemutató után, polgármester úr és alpolgármester úr jelenlétében került sor a Szinvapark új kerékpárparkolójának felavatására.

 KME kerékpáros családi nap_200

A Szinvapark előtt már eddig is volt egy 8 férőhelyes, ám korszerűtlen kerékpárállvány, ezért a ház vezetői szükségét látták a fejlesztésnek, és felkérték egyesületünket, hogy készítsünk számukra kerékpárparkolási koncepciót.

Most megvalósult az első ütem, Magyarországon egyelőre egyedülálló megoldásokkal.

normal_csaladi_kerekparos_nap_130831_ja (20)

Sidló László, a Szinvapark intézményvezetője és egyesületünk titkára, Orosz Péter nem csupán az elkészült kerékpártámaszokat mutatta be (amelyek között nemzetközi szinten is ritkaságszámba menő gyermektámaszok is vannak), hanem az új szerelőállomást is: a speciális állványt, amelyre nyergénél fogva rögzíthető a bringa, és ingyenesen igénybe vehető szerszámok állnak rendelkezésre, valamint a sűrített levegővel működő közpumpát is.

A rendszer természetesen kamerával őrzött.

KME kerékpáros családi nap_067

Tudomásunk szerint ez a szerelőállomás Magyarországon - reméljük, nem sokáig - egyedülálló.

Hogy a fejlesztés, a korábbi 8 férőhely 48 férőhelyre bővítése korszerű U-támaszokkal indokolt volt, nem kérdés: mire odaértünk az átadásra, az új parkoló már tele volt bringákkal.

KME kerékpáros családi nap_057

A gyermektámaszok első használója a hat esztendős Vascsák Zalán, aki a közel 10 km-re lévő Könyves Kálmán utcából saját kerékpárjával érkezett rendezvényünkre.

De nézzük, mi minden várta azokat, akik programjainkra is kíváncsiak voltak!

A bejáratokon belépőket recepciósaink fogadták, akik tájékoztatást adtak a programokról, információs anyagokat osztottak, és új belépőket is toboroztak egyesületünkbe.

KME kerékpáros családi nap_206

A ház színpadán előbb Szűcs Zsolt, majd Nehézy László tartott nagyon izgalmas, vetített képes beszámolót különleges kerékpáros kalandjairól.

KME kerékpáros családi nap_075

KME kerékpáros családi nap_228

Volt tesztírás, külön a felnőtteknek és külön a gyerekeknek, Ujfaludi Natália tervei alapján készült puzzle kirakása, játékosainknak elrejtett kerékpár-alkatrészeket kellett keresniük.

KME kerékpáros családi nap_168

KME kerékpáros családi nap_153

A Media Markt parkolójában a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya várta a gyerekeket, akik nagy területű tesztpályán próbálhatták ki kerékpáros tudásukat, és a tapasztalatok mellett még láthatósági ajándékokkal is gazdagodhattak.

KME kerékpáros családi nap_147

Ugyanitt az érdeklődők a KME szakképzett tagjaitól hasznos tanácsokat kaptak kerékpárjuk beállításához, karbantartásához, és jó néhány kerékpárt át is vizsgáltunk.

KME kerékpáros családi nap_217

A zongoraparkolót az MVK Zrt. hatalmas Neoplan csuklósa uralta. A bringások beülhettek a vezetőállásba, és megpróbálhatták nyomon követni azt a bringát, amelyikkel egyik tagunk körbebringázta a buszt.

KME kerékpáros családi nap_100

Bizony, sokan megdöbbentek, amikor Krisztián hirtelen eltűnt a tükörből. Reméljük, nem feledik el a mindennapokban sem, hogy mi a holttér.

KME kerékpáros családi nap_089

A Közlekedéstudományi Intézet pedig láthatósági bemutatóval támogatta rendezvényünket. Mivel lassan rövidülnek majd a nappalok, ez a bemutató különösen aktuális volt. Biztosak vagyunk benne, hogy látogatóink használni fogják az aktív és passzív láthatósági eszközöket.

KME kerékpáros családi nap_105

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ittasságot szimuláló szemüvegeket biztosított számunkra. Ezzel megtapasztalhatták a kerékpárosok, milyen az, ha alkohol hatása alatt tekernek.

A nyertes szelvények kihúzására legifjabb aktivistáinkat, a négyéves Vincét, és a hatéves Zalánt kértük föl.

20130831_1421402

Íme, nekik kedvezett a szerencse:

3. díj:
Veres Zsombor, 5000Ft értékű vásárlási utalvány (a Spar ajándéka).

2. díj:Nehézy Dániel, 10000Ft értékű ajándékkártya a Media Marktba (nyereményét a helyszínen nem vette át, egyesületünk külön megkeresi).

Fődíj:
KME kerékpáros családi nap_232

Barabás Péter: 20000Ft értékű Hervis ajándékutalvány.

Gratulálunk a nyerteseknek!

A nap sikeréhez a Szinvapark és együttműködő partnereink támogatása mellett 18 aktivistánk összehangolt munkájára is nagy szükség volt.

Köszönjük mindenkinek, jó volt veletek!

(További képek itt.)