17. CRITICAL MASS MISKOLC -- MENETINFO


Újra itt az Európai Mobilitási Hét, az Autómentes Nap, eljött tehát a CM ideje is! Ismét várunk minden bringást a sportcsarnok elé!

borítókép_0922

HÍVOGATÓ
Immár tizenhetedik alkalommal vonul fel a menet, reméljük az eddigieknél is sokkal több bringás és emberi erővel hajtott jármű erősíti! Még nem sikerült elérnünk az 1000 fő drótszamarast, reméljük, hogy most megdől a rekord!
Öröm, hogy évről évre egyre többen választjuk a kerékpárt Miskolcon is közlekedésre! Akik bringáznak, tudják, hogy milyen jó érzés két keréken suhanni, elérni az úti célt. Erre biztatunk mindenkit a városban: mutassuk meg, hogy milyen vidám emberek a kerékpárosok!
Hívd el barátaidat, kollégáidat, gyere el a családoddal! Mindenki bírni fogja a sebességet és a távot, ezt garantáljuk! :-) Öltözzetek jelmezbe, vegyetek fel maskarát, hozzatok dudát, sípot, kürtöt, legyen a CM bringás fieszta!
MENETINFO
Hagyományosan a sportcsarnok elől (Generali Aréna) indulunk, 17:00-kor.
(Érdemes lesz korábban kinézni, az autómentes nap az idén sok újdonságot tartogat lásd a poszt végén)!
Visszaérkezés ugyanide, kb. egy órával később.
Hogy merre tekerünk? Egyelőre titok! :-)
Szeretnénk meglepetést okozni, egy azonban biztos: hiánypótló területre megyünk, ahol eddig még soha nem járt a miskolci kritikus tömeg, pedig többen szerettétek volna már! Sokan kerekeznek, kerekeznének a mindennapokban erre is, ám hivatalosan nem mindenhol lehet ezen a területen. A kritikus tömeg felhívja a figyelmet, hogy ne feledkezzenek meg rólunk, mi is szeretnénk szabályosan, biztonságosan bringázni, szabályosan kijutni a városból! Hoppsz....! Egy apró részlet, mégis sokat sejtet. ;-) JÁTÉKSZABÁLYOK A Critical Mass Miskolc sok minden más mellett leginkább egy jó buli, ahová szeretettel várunk, és szeretettel várunk és ahol érezd jól magad. De tudd azt is: nem egyedül leszel, és a forgalomban veszünk részt. Vigyáznunk kell önmagunkra és egymásra is, nehogy baleset történjen. Fontos, hogy megfelelő állapotú és szabályosan felszerelt bringával érkezzetek! A menetet a rendőrség, és a munkájukat támogató kerékpáros szervezők biztosítják, mindig tartsátok be az utasításaikat!

Jelszavaink:
Nem akadályozzuk a forgalmat, mi vagyunk a forgalom!Az autók nem állnak a dugóban, hanem ők maguk képezik a dugót.

Kérjük, tartsd be a CM szabályait:

  • A CM politikamentes. Ne viseld semmilyen politikai párt jelvényét, zászlóját, logóját!
  • Ne kerékpározz ittasan! Ha szeszitalt fogyasztottál, inkább maradj otthon, lesz CM jövőre is.
  • Fontos, hogy láthatók legyünk, mindig legyen a bringádon jól működő lámpa!
  • Amikor a menet összeáll az induláshoz, ne tolakodj! Engedd előre a lassabban haladókat: gyerekeseket, öregeket! Hidd el, így lesz jobb mindenkinek, így könnyebb lesz egyben tartani a menetet.
  • A kritikus tömeg együtt halad, segíts, hogy a menet ne szakadjon szét.
  • Nem a gyorsaság a lényeg, hanem a mindenki által tartható tempó, kb.10 km/h.
  • Figyelj és vigyázz a gyerekekre és az öregekre! Elhisszük, hogy profi bringás vagy, nem kell hozzá semmilyen mutatványt bemutatnod.
  • Csak a részünkre kijelölt forgalmi sávot vedd igénybe, a sávot elhagyni nem szabad! A biztosítás csak a mi sávunkra vonatkozik, a többi sávban autók közlekedhetnek.
  • Ne járdázz!
  • A CM nem az autóvezetők ellen szerveződik, hanem az élhető Miskolcért, amihez épp az ő együttműködésükre van leginkább szükség. Ne provokáld az autósokat, és nem hagyd, hogy agresszív autósok provokáljanak! Nem a motorizált forgalom megbénítása, mások korlátozása a célunk, hanem csupán az, hogy a nem motorizált forgalom legalább időlegesen visszafoglalja a közösségi tér egy részét.
  • Engedd el a megkülönböztetett járműveket!
  • Ne feledd, minden résztvevő felelős önmagáért!
  • Szólj rá azokra, akik vétenek ezek ellen a szabályok ellen, hiszen ezzel közös ügyünket járatják le!

Amivel még várunk a sportcsarnok előtti téren:

  • Kerékpáros Miskolc Egyesület standja, helyszíni belépési lehetőséggel 10.00-tól
  • közbringa bemutató (Neuzer) 10.30-tól
  • fórum a kerékpáros közlekedésről a rendőrséggel 15.50-től.
Várunk tehát vasárnap, az idő biztosan jó lesz, mint az eddigi autómentes napokon, felvonulásokon is! :)