16. Critical Mass Miskolc beharangozó


Sokan kerestétek már, és igen, közkívánatra április 22-én most is elindul a kritikus tömeg a sportcsarnok (hivatalos nevén: Generali Sportaréna) elől. Április 22-én, hétfőn délután fél öttől várunk minden bringást, és emberi erővel hajtott járművel érkezőt, hogy pontban ötkor indulhassunk.

Tervezett útvonalunk térképen (nagyításhoz kattints a képre):

20130422_CM-MS

Az útvonal leírása:

sportcsarnok -- Mindszent tér -- Papszer -- Kálvin u. -- Petőfi u. -- Malomszög u. -- Tízeshonvéd u. -- Győri kapu -- Thököly u. -- Kőporos -- Andor utca -- Károly u. -- Győri kapu -- Eszperantó tér -- Szent István u. -- Hunyadi u. -- Dayka Gábor u. -- Kis-Hunyad u. -- Palóczy u. -- Deák tér -- Hősök tere -- Kazinczy u. -- Görgey u. -- sportcsarnok.

A CM-ről itt olvashatsz bővebben.

Ha nemcsak tekerni szeretnél, hanem szívesen segítenéd is CM-et, jelentkezz szervezőnek!

A szervezőkkel szemben különösebb követelmények nincsenek, bátran jelentkezhetsz, ha képes vagy fegyelmezett lenni, biztosan ülöd meg a bringádat, szükség esetén tudsz határozott lenni, és szívesen vállalnál felelősséget a többiek biztonságáért, a CM sikeréért.

A szervezők többféle dolgot is csinálnak.

  1. A menet élén haladók határozzák meg a menet haladási sebességét. Jelentős részben rajtuk múlik, hogy szétszakadozik-e a menet. Fontos feladatuk, hogy visszafogják azokat a fiatal csikókat, akik -- ha rajtuk múlna -- még a felvezető rendőrautót is megelőznék.
  2. Oldalbiztosítók: a menet két oldalán haladnak, folyamatosan figyelik felvonuló társaikat. Ügyelnek rá, hogy a közelükben haladó felvonulók ne hagyják el a menet részére lezárt forgalmi sávot, ne tekerjenek a szembejövő forgalommal szemben. Ha szükséges, rászólnak arra, aki a többieket zavaró módon bringázik, ugrat, vagy az autósokat sértegeti, stb. Fontos feladatuk, hogy segítsék a rendőrök munkáját. A kereszteződésekbe beállva segítenek zárni, és az utolsó felvonuló elhaladásáig maradnak. Utána csatlakoznak a menethez, és az utolsó pár előre fuss elve alapján folytatják.
  3. Zárók: az ő dolguk egyrészt a menet védelme hátulról, másrészt, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akik esetleg bajba kerülnek. A CM-en nagyon sokan vagyunk, mindig előfordulhatnak apróbb problémák. Van két speciális záró feladat, ezekhez némi tapasztalat, szakértelem is hasznos. A mentőbringás, aki segíteni tud, ha valaki esetleg elesik, és a szervizbringás, aki apróbb műszaki problémák esetén segít.

Ha jelentkeznél szervezőnek, várunk április 18-án, csütörtökön délután öttől a Weidlich udvar IV. emeletén, a Civil Házban a szervezői talin ( a bringádat az udvarban tudod lezárni.)