Inkább bringázz! – 2021


2021. augusztus–szeptember folyamán a városunkban élők és az itt működő cégek mutathatják be, mennyire bringabarátok.

2021. augusztus–szeptember folyamán a városunkban élők és az itt működő cégek mutathatják be, mennyire bringabarátok. A hétköznapokon bringázóknak Inkább bringázz, Miskolc! címmel nyereményjátékot, a helyi cégeknek workshopot szervez a Magyar Kerékpárosklub a Bringázz a munkába! idei, havonta más-más városra fókuszáló kampányában. A helyi kampányban egyesületünk is közreműködik.

Miskolc már az ötödik idei állomása a hétköznapi bringázást népszerűsítő kampánynak, amely áprilisban Budapesten indult, májusban Székesfehérvárott, júniusban Győrött, júliusban pedig Kecskeméten folytatódott, és havonta más-más nagyvárosra fókuszál – ezúttal ránk.

Szeretettel látjuk a Magyar Kerékpárposklubot!

Inkább bringázz, Miskolc!

Ezzel a címmel indul képmegosztós nyereményjáték, amiben értékes ajándékokat nyerhettek, ha a #miskolconbringázom hashtaggel posztoltok nyilvános képet az Instagramra vagy Facebookra ahogy a városban bringáztok: munkába, boltba, suliba, ügyet intézni vagy csak kikapcsolódásképp.

Az Inkább bringázz, Miskolc! játék szeptember 14-ig tart, a résztvevők kerékpáros kiegészítőket és egy kerékpárt nyerhetnek. Részletek a Facebook eseményben.

Workshop a cégeknek

Hogyan és milyen tényezők hatására alakult hazánkban a kerékpárközlekedés helyzete az elmúlt időszakban? Hogyan reagál erre a piac és miként a cégek? Mi kell ahhoz, hogy még többen válasszák a hétköznapi közlekedés legfenntarthatóbb, legegészségesebb, és legvárosbarátabb módját?

Erről és sok másról is szó lesz azon az online workshopon, amit a Bringázz a munkába! idei kampánya keretein belül szervez szeptemberben Miskolcra a Magyar Kerékpárosklub és a Kerékpáros Miskolc Egyesület. Az eseményre olyan cégek vezető munkatársait várjuk, akik nyitottak a kerékpárközlekedésre vagy már elkötelezettek mellette, de szeretnének megismerkedni az ezzel kapcsolatos tapasztalatokkal.

A szeptember 2-án 10.00 órakor kezdődő ingyenes, de regisztrációhoz kötött online műhelyfoglalkozás résztvevői a fentieken kívül megtudhatják, milyen előnyöket jelenthet egy vállalkozásnak és a munkavállalóinak, ha inkább a kerékpárt választják munkába járásra, esettanulmányok révén megismerhetik a kerékpározásbarát helyi vállalkozások jó gyakorlatait, illetve hasznos tippeket kapnak arra is, hogyan tehetik néhány igen egyszerű lépéssel kerékpározásbaráttá cégüket.

A workshopon részt vevő cégeknek is lesz esélye nyereményhez jutni: egyikük egy kisebb kerékpárflottával lehet gazdagabb, ha véget ért a kampány.

A Magyar Kerékpárosklub nem titkolt célja, hogy a nagyvárosok speciális, helyi jellegzetességeire fókuszálva felkeltse az egészséges versenyszellemet: melyik városban mozdulnak meg többen, honnan posztolnak több képet, hol lesznek aktívabbak a cégek és a városvezetés a kerékpáros közlekedés elősegítésében? Miskolc után hátra van még Debrecen és Szeged is. Bringázzunk, és lássuk meg!

Utoljára módosítva: 2022-01-11 16:51