Bringával Boltba


A Bringával Boltba a Magyar Kerékpárosklub 2014-ben indított kampánya. A Kerékpáros Miskolc Egyesület a Magyar Kerékpárosklub helyi partnereként vesz részt a kampányban.

A kampány célja kettős:

  • egyrészt felhívni a figyelmet arra, hogy a sokakban élő tévhittel szemben a kerékpár igenis alkalmas rá, hogy vásárláskor használjuk, hogy a kerékpárral érkező vásárlókban akár nagyobb üzleti potenciál lehet, mint az autóval érkezőkben,
  • másrészt emlékeztetni arra, hogy az üzletek előtti kerékpárparkolás ma még sokfelé megoldatlan, és keresni, megtalálni mindazokat, akik a megoldásban partnerek lehetnek.

A Bringával Boltba kampány leginkább arról szól, hogy biztassuk az üzlettulajdonosokat: telepítsenek kerékpárparkolót üzleteik elé, a bringás vásárlások nagyobb terjedéséhez. Ezzel nemcsak a város tisztábbá, élhetőbbé, fenntarthatóbbá válásához járulnak hozzá, hanem saját bevételeiket is növelhetik, hiszen lassan de biztosan újabb vásárlói rétegeket érhetnek el.

Ilyesmire a fejlett országok városaiban már nem kell kampányt szervezni, hiszen a legtöbb városban természetes, hogy a kerékpárparkolást megoldják, mert pontosan érti mindenki, hogy ez nemcsak fontos közérdek, hanem az üzlettulajdonosok számára is rendkívül előnyös.

Itthon a kampányt szervező Magyar Kerékpárosklub összegyűjtött számos információt, külföldi példát a kerékpáros vásárlás témakörében, mely honlapjukon elérhető.

Utoljára módosítva: 2022-01-11 16:50