A Kerékpáros Miskolc Egyesület a mobilitási héten


cm_cover_1biciklii
Az idő mellett honlapunk látogatottsági statisztikája is figyelmeztet: még nem is posztoltunk az idei mobilitási hétről. Egyre többen nézitek ugyanis a korábbi évek eseményeiről szóló posztjainkat.
Lássuk tehát a medvét, illetve, hogy mivel is vár idén a Kerékpáros Miskolc Egyesület a mobilitási héten.

Időrendi sorrendben az események, ahol várunk, ahol találkozhatunk:

  1. Szeptember 19-én, kedden - immáron negyedik alkalommal - Kidical Mass Kilián bicajos-görkoris-gördeszkás-rolleres felvonulás gyerekeknek. Gyülekező a dél-kiliáni nagyparkolóban 16:40-től, a menet 17:00 órakor indul a legkisebbek által is teljesíthető körre. Várjuk a jövő kiliáni bicajosait!
    Négy éve ilyen volt, kedden kiderül, hogy most milyen lesz. :-)

[caption id="attachment_803" align="aligncenter" width="300"]lufi 3. Kidical Mass Kilián indulás előtt[/caption]

  1. Szeptember 20-án, szerdán bringás reggeli 5:00 és 9:00 óra között a Centrum előtti téren a miskolci Bosch gyárak szervezésében, a kerékpáros programokról a KME és a Diósgyőri Bringa Szerviz gondoskodik. Kelj néhány perccel korábban, és ugorj be hozzánk reggelizni! Közben beszélgessünk a kerékpáros közlekedés fejlesztéséről, és nézesd át ingyenesen a bringádat!
    Tavaly nagy siker volt, rajtunk most sem múlik, gyere!

  2. Szeptember 22-én, pénteken, az autómentes napon a városi rendezvényen, a Városház téren egész nap kint leszünk a tanpályánkkal. A célcsoport a különböző korú gyerekek, nemcsak bicajozni lehet, hanem közben egy-két szabály is megtanulható.

[caption id="attachment_6428" align="aligncenter" width="300"]Tanpályánk Tanpályánk[/caption]

Ééés igen, most is gondolunk rá, hogy mindenki végigmehessen a pályán: a legkisebbeket szokás szerint a futóbicókkal várjuk.

  1. Szeptember 22-én, pénteken 17:00 órakor startol a sportcsarnok elől a 21. Critical Mass Miskolc. A menet az egyetem felé veszi útját, és elhalad az idén 10 éves Csabai kapui bringagyász mellett, ezzel is jelezve, hogy szükség van fejlesztésekre, de nem olyan igénytelen és veszélyes megoldásokra, mint ami ott készült.
    Gyülekező: 16:40-től a sportcsarnok előtti téren. Tekerj velünk, emelj velünk a 2017-es autómentes napon is!
    Addig is figyeld a honlapunkat, nemsokára jövünk a menetinfóval!
    Mindennapi tekeréseidhez pedig talán érdemes ismét átfutnod a városi bringázáshoz összegyűjtött legfontosabb tanácsainkat.

A hét többi eseményéről a Facebookon tájékozódhattok.

Fontos, hogy évente legalább egyszer, a mobilitási héten tematizálódjon, hogy mennyire ésszerűtlenül közlekedünk
Persze minden alkalmi programnál fontosabb lenne, ha a mindennapokban is egyre többen gondolnának rá, hogy fenntarthatóbban közlekedjenek.
Erre az egyik dán önkormányzat például ilyen videóval ösztönöz:

Ami pedig még a közlekedés mód választásánál is fontosabb: mindannyian, akik elindulunk otthonról, olyan biztonságban közlekedhessünk, hogy épen, egészségesen érkezzünk haza. Ezt a célt szolgálja az EDWARD projekt, és az általad is megtehető személyes közlekedésbiztonsági fogadalom.
A mobilitási hét alkalmából nagyon aktuális!