Köszönjük, hogy eljöttek — egy szakmai nap krónikája

Írta psztrnk - 2015-04-30 - Hírek - Nincs hozzászólás
DSC_0670

Túl vagyunk rajta. Egyesületünk számára nagy kihívás volt az 1. Kerékpáros Miskolc Szakmai Nap megrendezése, hiszen ez volt az első ilyen jellegű rendezvényünk. Következzék tehát a nap rövid krónikája.

Az egyesület tervei között már régen szerepel egy szakmai konferencia megrendezése — mindig is úgy éreztük, hogy Miskolc és vonzáskörzete, valamint a város- és közlekedésszervezéssel foglalkozó szakemberek sokat profitálhatnak egy ilyen jellegű rendezvényből. Végül idén januárban döntöttük el, hogy tényleg megcsináljuk.

Köszönjük a résztvevőknek és előadóinknak, amiért érdeklődésükkel igazolták: volt értelme a szakmai nap megszervezésének.

A jelentkezettek

A szakmai napra — a megadott határidő után érkezettekkel együtt — összesen 39 jelentkezés futott be. Még a konferencia hetében is kaptunk jelentkezést — annak ellenére azonban, hogy a jelentkezési időszak már lezárult, igyekeztünk mindenki számára biztosítani a részvétel lehetőségét.

Végül ennél kevesebben voltunk, néhány jelentkező sajnálatos módon mégsem tudott részt venni a rendezvényen.

A résztvevők

Nagy öröm volt, hogy a jelentkezők között láttuk Miskolc főépítészének nevét, hiszen részben éppen azért hívtuk el az ország legnevesebb szakembereit, hogy a helyi illetékesek helyben juthassanak a legfrissebb szakmai információkhoz. Sajnáljuk, hogy Rostás László főépítész úr végül mégsem vett részt a rendezvényen. Egyrészt azért sajnáljuk, mert valóban hasznos előadásokat hallhattunk, amelyek hozzájárulhatnak Miskolc élhetőbbé tételéhez. Másrészt azért is sajnálatos, mert a konferenciát Debrecentől Zalaegerszegig, Komáromtól Szegedig tényleg sokfelől kísérte érdeklődés, így adott lett volna akár a városok közti tapasztalatcsere lehetősége is.

Ez történt a nap folyamán

Program szerint kezdtünk, Pfliegler Péter alpolgármester úr nyitotta meg a szakmai napot. Alpolgármester úr szót ejtett a Miskolcon eddig megvalósult kerékpáros fejlesztésekről, valamint a jövőbeni tervekről is, melyek a város élhetőbbé és fenntarthatóbbá tételét, a kerékpáros infrastruktúra és a közlekedésbiztonság fejlesztését szolgálják majd.

Az alpolgármesteri köszöntő után kezdetét vette a szakmai előadások sora — előadóink annyira előremutató, tartalmas és színvonalas előadásokkal készültek, hogy azok mindegyike megérdemelne egy saját bejegyzést — éppen ezért nemsokára az összes előadást közkinccsé teszünk, sőt, az előadások videofelvételei is elérhetők a Kerékpáros Miskolc Egyesület YouTube-csatornáján.

Akiknek és amiért köszönet jár

Először is vendégeinknek köszönjük meg, hogy regisztráltak, eljöttek, és közösen gondolkodhattunk az élhető városokról és a kerékpáros infrastruktúráról. Bízunk benne, hogy nem bánták meg, hogy eljöttek.

Hatalmas köszönet előadóinknak: mi hiába tettük volna meg az előkészületeket, hiába rendeztük volna be a termet, vendégeink fölöslegesen utaztak volna hozzánk, ha unalmas, tizenkettő-egy-tucat előadásokat kellett volna végigszenvedniük. Ennek azonban éppen az ellenkezője történt — előadóink fantasztikusak voltak, teljesen lebilincselték a hallgatóságot. Lehet, hogy fura indikátor, de szakmai napunkon az ebéd után sem szunyókált senki, mert nem akart lemaradni. Köszönjük az előadók hozzájárulását anyagaik publikáláshoz!

Külön köszönjük, hogy több előadónk is lemondott honoráriumáról, ezzel jelezve, hogy támogatni kívánják egyesületünk munkáját.

Egyúttal örömmel jelentjük be, hogy a Kerékpáros Miskolc Egyesület Kilián Zsolt jóvoltából hozzájutott cargobike-flottájának első darabjához. Reméljük, hogy a flotta hamarosan újabb darabbal bővül majd. Íme:

A KME cargo-flottájának első darabja (méretarány: kb. 1:150)

Végül – de korántsem utolsó sorban – köszönjük a miskolci Szinvapark Bevásárlóközpontnak, hogy helyszínt biztosítottak a szakmai nap megrendezéséhez és mindazt a támogatást, amelyet a szervezés és lebonyolítás során nyújtottak.

Reméljük, hogy az 1. Kerékpáros Miskolc Szakmai Nap valóban az első volt a hasonló rendezvények sorában!

*****
Szakmai napunkról a Magyar CIVINET hírlevele is beszámolt.

Még nincsenek hozzászólások

Figyelem! A hozzászólás elküldésekor spam-védelmi okból szükséges az e-mail cím megadása. Az e-mail címeket kizárólag az Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatónkban foglaltaknak megfelelően használjuk fel. A "Hozzászólás küldése" gombra kattintva egyúttal adatkezelési nyilatkozatunkat is elfogadod.

Minden vélemény számít!