Meghívó kerékpáros szakmai napra

Írta KunZol - 2015. március 9. hétfő - Egyesületi hírek, Fenntartható közlekedés, Hírek, Ismeretterjesztés, Közbringa, Közlekedés, Programok, szakmai napok - Nincs hozzászólás

Valami olyasmi lesz április 24-én a Szinvaparkban, ami eddig Miskolcon nem volt. Egy kerékpáros konferencia, amellyel régi tervünket valósítjuk meg. De mire lesz ez jó?

A Kerékpáros Miskolc Egyesület több éve fogalmaz meg — gyakran kritikus — véleményeket Miskolc kerékpáros infrastruktúrájáról.
Ezt mindig is a jobbító szándék vezérelte, de eddig általában nagyon konkrét problémák kapcsán foglaltunk állást.
Azonban azt tapasztaljuk, hogy a továbblépéshez leginkább szemléletváltozásra lenne szükség.

Ebben lehet hatékony egy olyan konferencia, amely megismertet az élhető várossal, és megmutatja benne a kerékpár szerepét. Ennek ismeretében aztán összefoglalja a kerékpáros infrastruktúra tervezésének alapjait is.

Ezért vágtuk bele a fejszénket a szakmai nap megszervezésébe, amelynek reményeink szerint később folytatása lesz. Hiszen annyi mindenről kellene, lehetne beszélni, ami biztosan nem fér bele egy napba — pedig fontos a kerékpározásban.

Leginkább a kerékpáros létesítményekkel foglalkozók érdeklődésére számítunk, de várunk mindenkit, aki szeretne picit elmélyedni a témában.

További információk a szakmai nap honlapján, ahol a jelentkezési űrlap is elérhető.

Még nincsenek hozzászólások

Hozzászólás